категорії: блоґ-запис

Спільнота гумору довкола роздутої трагедії

вертольоти над ЛьвовомСвинячий грип в Україні є. І це страшно, оскільки невідомо до чого дійде абсолютна неспроможність влади стримувати паніку, яка є набагато небезпечнішою, ніж ситуація з епідемією, в якій опинилась Україна. На вулицях ми бачимо людей у шарфах і пов'язках, одягнених по носа (рятують від грипу нижню частину голови), насправді ж в Києві епідемії ще навіть немає, а на Західній Україні рівень захворюваності на грип не перевищує щорічний у цей самий час. Свинячий грип з'явився в Україні ще у травні, але панікують саме зараз, чому? Очевидно – бо це вигідно. Як політикам, так і ЗМІ, адже при надзвичайній ситуації (війна, криза, епідемія) громадськість проявляє значно більший інтерес до інформаційних джерел. Які в Україні вдало спекулюють цим і НЕ несуть жодної відповідальності.

Мені прикро, коли близькі мені люди перетворюються на зомбі, говорячи про легеневу чуму, виприскування з гелікоптерів, необхідність хірургічної пов'язки.

Єдиним способом уберегтись від цієї інформаційної чуми є заткнути собі вуха і очі, якщо немає можливості вимкнути телевізор і перестати "клікати" на провокативні заголовки, про які дуже влучно написав Отар Довженко на Телекритиці.

грипозний гумор – Вінні ПухАле не звертати увагу на повсюдисущу паніку неможливо без ізоляції, тому є ще один спосіб – сміятися. З гумором ставитися до того, що відбувається навколо. І це не злочин, це не образа жодного хворого та померлого від грипу, оскільки від ДТП в Україні на день гине в десятки разів більше, ніж від грипу, а тим більше грипу H1N1. За статистикою – практично усі сусіди України хворіють на каліфорнійський грип, але такого масового психозу не спостерігається ніде. Жодне західне ЗМІ не пише про трагедію в Україні. Бо її немає і вірити в неї – підігрувати. Піддатися загальнонаціональній паніці і швидко втрачати нервові клітини.

Ця спільнота була створена з гумором для тих, хто не хоче піддаватися паніці, а хоче з нею боротися. І ми закликаємо усіх непанікерів, пишіть, малюйте на тему грипу, створюйте грипозну творчість, веселу і дотепну і саме завдяки їй ми переможемо цю інформаціну чуму!